Vergroot je Facebookbereik

 In Facebook, Marketing, Social Media

Als je iets plaatst op Facebook, wil je dat zo veel mogelijk mensen dat zien. Vaak is de eerste reactie dan om Facebook ads in te schakelen. Hoewel dit een effectieve manier kan zijn om een groter bereik te creëren, wil je hier natuurlijk zo weinig mogelijk geld aan spenderen. Hoe zorg je ervoor dat je Facebookpost een groter bereik krijgt zonder Facebook ads? Hier zijn 5 tips om je op weg te helpen.

1

Keep it short

BuzzSumo analyseerde meer dan 800 miljoen posts uit 2016 en stelde vast dat posts met minder dan 50 tekens voor een grotere betrokkenheid zorgden. Alle uitingen met meer dan 50 tekens zorgden direct voor een aanzienlijke afname in de betrokkenheid.

2

Post ’s avonds en op zondag

Timing is erg belangrijk. Het is afhankelijk van de doelgroep welk moment het beste is om nieuwe content te plaatsen. In hetzelfde onderzoek van BuzzSumo uit 2017 werd geconcludeerd dat je het beste kunt posten tussen 19.00 en 23.00 uur. Dit komt omdat er op dat tijdstip niet veel mensen zijn die posten, maar wel veel mensen zijn die actief Facebook gebruiken. Op deze manier krijg je maximale exposure voor je bericht. Ook stelden ze vast dat de beste dag om je bericht te plaatsen de zondag is, omdat berichten die dan werden geplaatst het meeste werden bekeken.

3

Meten is weten

Facebook biedt een handige tool om te meten wat voor bereik je hebt en wanneer. Het is dus aan te raden om aan de hand van bovenstaande informatie te experimenteren met wat voor jouw bedrijf het beste werkt. Door het bijhouden van de metrics, kun je zien welke dagen en tijdstippen de meeste mensen naar jouw bericht kijken. Je vindt deze functie op je pagina bovenaan onder ‘Statistieken’.

4

Ga live!

We wisten al een tijd dat het gebruiken van afbeeldingen, links en video’s je bereik vergroot. Als je deze combineert, dus bijvoorbeeld een post met een foto en een link, kan je rekenen op nog meer bereik.

Nu is er een manier waardoor je nog meer bereik krijgt; ga live! Er zijn nog weinig bedrijven die gebruikmaken van deze functie. Dit is een gemiste kans, want live video’s leveren 10 keer zo veel reacties op als gewone video’s. Je kunt het makkelijkst live streamen vanaf mobiele devices met de Facebook Paginabeheer app.

5

Post je video’s rechtstreeks

Upload je video direct en gebruik geen links naar andere websites (bijvoorbeeld YouTube). Door ze rechtstreeks te uploaden, waardeert Facebook ze als relevanter en plaatst ze eerder bovenaan.

Dit zijn slechts een paar tips om je op weg te helpen, er komt natuurlijk veel meer kijken bij het creëren van top content. Wij zijn gespecialiseerd in het opbouwen en onderhouden van alle sociale kanalen. We creëren content speciaal voor jouw doelgroep. Wil jij dat jouw bedrijf online een professionelere uitstraling met een groter bereik krijgt, zonder dat jij je daar druk om hoeft te maken? Bekijk dan onze Producten.